Penový jablkový koláč

Penový jablkový koláč

Skvelá, jablková maškrta.

recept,fotorecept,jablká,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový80gramov
jablká1kilogram
kypriaci prášok do pečiva5gramov
maslo125gramov
múka hladká300gramov
smotana kyslá (10% tuku)1polievková lyžica
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok3kusy
voda100mililitrov

 

Recept

1. 

jablká 1 kilogram

Jablká nahrubo nastrúhame.

2. 

cukor kryštálový 100 gramov  voda 100 mililitrov

V hrnci varíme jablká s cukrom a vodou, kým sa voda neodparí.

3. 

múka hladká 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 5 gramov  cukor práškový 80 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy

Do misy nasypeme múku, pridáme prášok do pečiva, žĺtka a cukor.

4. 

maslo 125 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 1 polievková lyžica

Pridáme roztopené maslo a smotanu.

5. 

Plech na pečenie 40 cm x 30 cm

Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na papieri na pečenie. Presunieme na plech a ešte prstami roztiahneme.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7. 

Po upečení na korpus natrieme jablkovú plnku a pečieme spolu ešte 15 minút.

8. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

9. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice

Sneh rovnomerne rozotrieme na jablkovú plnku, posypeme cukrom a dáme piecť ešte 10 minút.

Dobrú chuť!