Bryndzové pagáče

Bryndzové pagáče

Chrumkavé slané pagáčiky z bryndzového cesta.

recept,fotorecept,bryndza,Slané chuťovky,Chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie čerstvé42gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka polohrubá500gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)200mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie1kus
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  droždie čerstvé 42 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

2. 

múka polohrubá 500 gramov  maslo 250 gramov  bryndza 250 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Do väčšej misy nasypeme múku, pridáme zmäknuté maslo, bryndzu, žĺtka, smotanu a soľ.

3. 

Pridáme vykvasený kvások.

4. 

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

5. 

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a  vykrajujeme kolieska. Cesto je vláčne, lepí sa.

6. 

vajce slepačie 1 kus

Kolieska necháme ešte 15 minút vykysnúť, potrieme vajcom a na plechu s papierom na pečenie pečieme 15 minút pri 180°C.

Dobrú chuť!