Vajíčková nátierka s medvedím cesnakom

Vajíčková nátierka s medvedím cesnakom

Skvelá jarná pomazánka, ktorá zachutí každému.

recept,fotorecept,vajce slepačie,cesnak medvedí,Nátierky,Vajíčkové raňajky,Bezlepkové,Sezónne recepty

Nátierky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak medvedí100gramov
cibuľa50gramov
maslo50gramov
smotanový syr80gramov
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. 

vajce slepačie 4 kusy

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

cibuľa 50 gramov  maslo 50 gramov  smotanový syr 80 gramov

Cibuľu ošúpeme a najemno nakrájame. Pridáme k nej maslo a smotanový syr. Vymiešame.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Z uvarených vajec vyberieme žĺtka a spolu so soľou primiešame do základu nátierky.

4. 

cesnak medvedí 100 gramov

Medvedí cesnak umyjeme...

5. 

...a najemno nasekáme.

6. 

Cesnak zamiešame do nátierky.

7. 

Nakoniec najemno nakrájame bielka z uvarených vajec...

8. 

...a zľahka vmiešame do pomazánky.

Dobrú chuť!