Smažený koreň lotosu

Smažený koreň lotosu

Vychutnajte si toto jednoduché a výživné exotické jedlo pripravené podľa tohoto receptu u seba doma. Zistíte že lotos je nielen krásny na hladine, ale vie zaujať aj svojou bežne neviditeľnou časťou.

recept,fotorecept,koreň lotosu - renkon,Bezmäsité hlavné jedlá,Japonská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegánske recepty

Bezmäsité hlavné jedlá

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľka jarná50gramov
cuketa100gramov
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
koreň lotosu - renkon200gramov
mirin2polievkové lyžice
olej repkový3polievkové lyžice
paprika červená100gramov
soľ½čajovej lyžičky
sójová omáčka1polievková lyžica
voda2litre
voda50mililitrov

 

Recept

1. 

koreň lotosu - renkon 200 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky  voda 2 litre

Hrubšie plátky ošúpaného koreňa lotosu uvaríme 15 minút v slanej vode.

2. 

Po uvarení vodu scedíme a necháme odkvapkať.

3. 

olej repkový 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Plátky lotosového koreňa osmažíme z oboch strán dozlatova. Ochutíme čiernym korením.

4. 

cibuľka jarná 50 gramov  cuketa 100 gramov  paprika červená 100 gramov  cesnak 2 strúčiky

Medzičasom si nakrájame zeleninu.

5. 

voda 50 mililitrov  mirin 2 polievkové lyžice  sójová omáčka 1 polievková lyžica  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

Zeleninu pridáme do panvice, podlejeme vodou, dochutíme a spolu dusíme za občasného premiešania.

6. 

Približne o 15 minút by mala byť zelenina mäkká a pripravená na servírovanie.

7. Servírovanie

Podávame v miske s ryžou.

Dobrú chuť!