Pečená prílohová kapusta

Pečená prílohová kapusta

Skvelá pečená kapusta je mimoriadne vhodnou prílohou k pečenému mäsu. Je taktiež chutným vegánskym pokrmom. Rozhodne si na nej pochutíte!

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,Zeleninové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty

Zeleninové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový0
kapusta hlávková biela-
korenie rasca mletá-
ocot balzamikový0
olej olivový-
soľ0

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela

Menšiu hlávku kapusty umyjeme a pokrájame na asi 1,5 cm hrubé plátky. Krájame aj s hlúbom, ktorý nám bude po upečení držať kapustu pohromade. Hlúb nekonzumujeme.

2. 

olej olivový  soľ  cukor kryštálový  korenie rasca mletá  ocot balzamikový

Kapustu poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkaný olejom. Poukladanú kapustu pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme trochou cukru a rasce. Nakoniec pokvapkáme červeným vínnym octom. Pečieme pri 180°C 25 minút.

3. 

ocot balzamikový  soľ  cukor kryštálový

Potom kapustu otočíme, pokvapkáme octom, trochu prisolíme a pricukríme z druhej strany.

4. 

Vložíme opäť do rúry a 25 minút dopekáme.

Dobrú chuť!