Bravčovo-hovädzia sekaná s vajcom

Bravčovo-hovädzia sekaná s vajcom

Veľká, miešaná plnená fašírka.

recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové pliecko,hovädzie pliecko,Bravčové mäso,Hovädzie mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko800gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa150gramov
hovädzie pliecko800gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová-
rožok biely4kusy
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie10kusov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 6 kusov

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

bravčové pliecko 800 gramov  hovädzie pliecko 800 gramov  rožok biely 4 kusy

Mäso a rožky pomelieme.

3. 

cibuľa 150 gramov  cesnak 4 strúčiky  vajce slepačie 4 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Cibuľu očistíme, na jemno pokrájame. Pridáme spolu s očisteným a pretlačeným cesnakom k mäsu. Osolíme, okoreníme a do zmesi pridáme 4 vajcia.

4. 

Rukou dobre premiešame.

5. 

strúhanka

Na flexibilnú doštičku nasypeme primerané množstvo strúhanky. Mäsovú zmes rozložíme na doštičku do tvaru obdĺžnika 40x25 cm. Na stred poukladáme vajíčka a zabalíme.

6. 

Fašírku pregúľame na okraj doštičky...

7. 

masť bravčová

Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm

...a zosunieme do hlbokého pekáča vymasteného masťou, alebo vyliateho olejom.

8. 

Zakryjeme a pečieme pri 200°C 45 minút. Potom odokryjeme a 30 minút pri teplote 180°C dopečieme.

Dobrú chuť!