Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

Špagety s čerstvými paradajkami a bazalkou

Talianska klasika "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico" si našla popularitu v jedálničkoch gurmánov po celom svete vďaka jednoduchosti a príjemnej chuti.

recept,fotorecept,cestoviny - Špagety celozrnné,paradajky,bazalka,Cestoviny,Bezlaktózové,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka10lístkov
cesnak2strúčiky
cestoviny - Špagety celozrnné160gramov
chilli vločky1štipka
kapary1čajová lyžička
korenie čierne mleté1štipka
olej olivový2polievkové lyžice
paradajky150gramov
soľ1.25čajovej lyžičky
voda-

 

Recept

1. 

cestoviny - Špagety celozrnné 160 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda

V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2. 

olej olivový 2 polievkové lyžice  cesnak 2 strúčiky

Do panvice dáme olej a jemne na ňom orestujeme dlaňou rozpučené strúčiky cesnaku.

3. 

paradajky 150 gramov

Paradajky umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

4. 

kapary 1 čajová lyžička

Paradajky pridáme do panvice spolu s kapary.

5. 

Spolu restujeme za občasného premiešania, kým paradajky nezmäknú a nepustia šťavu.

6. 

chilli vločky 1 štipka  korenie čierne mleté 1 štipka

Vyberieme cesnaky a ochutíme drobnými kúskami sušených chilli paprík, alebo aspoň čiernym korením.

7. 

Pridáme na 90 % uvarené cestoviny s trochou vody v ktorej sa cestoviny varili. Poriadne spolu premiešame aby omáčka obalila povrch cestovín a dovarila sa "Al dente".

8. 

bazalka 10 lístkov

Nakrájame si za hrsť čerstvých bazalkových lístkov.

9. 

soľ ¼ čajovej lyžičky

Vypneme ohrev a primiešame pripravenú bazalku. Podľa chuti osolíme.

Dobrú chuť!