Cestoviny s kuriatkami a lososom

Cestoviny s kuriatkami a lososom

Vynikajúce cestoviny s kuriatkami, smotanou a kúskami údeného lososa. Za hrsť lískov čerstvej mäty dodáva tomuto jedlu letnú ľahkosť a sviežosť.

recept,fotorecept,cestoviny - Fusilli (špirály),huby kuriatka,losos údený,mäta,Cestoviny,Talianska kuchyňa

Cestoviny

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak1strúčik
cestoviny - Fusilli (špirály)160gramov
huby kuriatka150gramov
korenie rímska rasca mletá ½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
losos údený50gramov
mäta5lístkov
olej repkový3polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
syr Parmezán20gramov

 

Recept

1. 

cestoviny - Fusilli (špirály) 160 gramov

V slanej vode uvaríme podľa odporúčania výrobcu cestoviny.

2. 

huby kuriatka 150 gramov

Huby očistíme, umyjeme a nakrájame.

3. 

olej repkový 3 polievkové lyžice  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ½ čajovej lyžičky

Na oleji osmažíme huby a dochutíme.

4. 

cesnak 1 strúčik

Pridáme nakrájaný strúčik cesnaku a ešte chvíľu smažíme, kým cesnak nezačne chytať farbu. Pozor aby nezačal moc hnednúť.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov

Prilejeme smotanu.

6. 

losos údený 50 gramov

Pridáme na plátky nakrájaného lososa.

7. 

syr Parmezán 20 gramov

Pridáme stúhaný syr a pol deci slanej vody z varenia cestovín. Omáčku čiastočne zredukujeme varom.

8. 

mäta 5 lístkov

Do omáčky natrháme zopár lístkov mäty.

9. 

Pridáme hotové cestoviny, spolu dobre prehrejeme a premiešame, aby omáčka obalila povrch cestovín.

Dobrú chuť!