Špenátovo bryndzové chuťovky

Špenátovo bryndzové chuťovky

Skvelý slaný koláč, vhodný na stôl hocikedy a nielen ako chuťovka počas veľkonočných sviatkov.

recept,fotorecept,špenát čerstvý listový,bryndza,Slané chuťovky,Slané koláče,Veľkonočné

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza125gramov
cesto lístkové275gramov
smotana kyslá (10% tuku)2polievkové lyžice
soľ-
syr tvrdý50gramov
vajce slepačie3kusy
špenát čerstvý listový80gramov
šunka bravčová dusená100gramov

 

Recept

1. 

cesto lístkové 275 gramov  vajce slepačie 1 kus

Lístkové cesto zvinuté na papieri rozvinieme, položíme na plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

2. 

špenát čerstvý listový 80 gramov

Špenát umyjeme a ľahko nasekáme.

3. 

šunka bravčová dusená 100 gramov

Šunku pokrájame nadrobno, nasypeme na cesto a zakryjeme špenátom.

4. 

bryndza 125 gramov  smotana kyslá (10% tuku) 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 2 kusy

Bryndzu rozmiešame so smotanou a vajíčkami. Podľa potreby môžeme pridať viac smotany, ak by bola zmes veľmi hustá.

5. 

soľ

Bryndzu rovnomerne rozlejeme na špenát. Môžeme ľahko posoliť, ak chceme mať chuťovky slanšie.

6. 

syr tvrdý 50 gramov

Tvrdší syr postrúhame a posypeme povrchu slaného koláča.

7. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

8. 

Vychladený koláč rozkrájame na malé trojuholníky, alebo iné tvary podľa vlastnej predstavy.

Dobrú chuť!