Hovädzia koložvárska kapusta

Hovädzia koložvárska kapusta

Obľúbená prekladaná kapusta s mletým hovädzím mäsom s ryžou, hovädzou klobásou, zaliata smotanou. Je to skutočne pochúťka!

recept,fotorecept,hovädzie stehno,klobása hovädzia,ryža guľatozrnná,kapusta kvasená,Hovädzie mäso,Bezlepkové

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa300gramov
hovädzie stehno1200gramov
kapusta kvasená2kilogramy
klobása hovädzia350gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
ryža guľatozrnná350gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400mililitrov
soľ-
soľ1čajová lyžička
voda-

 

Recept

1. 

hovädzie stehno 1200 gramov

Mäso umyjeme, pokrájame...

2. 

...a pomelieme.

3. 

cibuľa 300 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

4. 

klobása hovädzia 350 gramov

Klobásu pokrájame na kolieska...

5. 

...a chvíľu ju osmažíme na cibuli.

6. 

ryža guľatozrnná 350 gramov  voda  soľ

Ryžu premyjeme, vložíme do hrnca, pridáme soľ, prilejeme vodu...

7. 

...a uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť.

8. 

Ryžu zmiešame s mäsom.

9. 

kapusta kvasená 2 kilogramy

Kapustu podľa potreby premyjeme a pokrájame.

10. 

masť bravčová 2 polievkové lyžice

Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm

Pekáč vymastíme a rozložíme do neho polovicu kapusty a polovicu klobásy s cibuľou.

11. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Na klobásu rozložíme mäso a posolíme.

12. 

Rozložíme druhú polovicu klobásy s cibuľou...

13. 

...a zakryjeme kapustou.

14. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  soľ ½ čajovej lyžičky

Smotanu zmiešame s mliekom, koreninami a soľou.

15. 

Zmesou zalejeme kapustu.

16. 

Zakryjeme a pečieme pri teplote 180°C 50 minút.Potom odokryjeme a 15 - 20 minút zapečieme.

Dobrú chuť!