Chrenová omáčka

Chrenová omáčka

Jednoduchá a obľúbená omáčka, ktorá je klasicky najviac chutná s vareným hovädzím mäsom a s knedľou.

recept,fotorecept,chren čerstvý - koreň,Prívarky a omáčky

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

chren čerstvý - koreň-
cukor kryštálový1čajová lyžička
maslo2polievkové lyžice
mlieko plnotučné 3,5%1liter
múka hladká1.5polievkovej lyžice
ocot1čajová lyžička
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

maslo 2 polievkové lyžice

V hrnci rozpustíme maslo...

2. 

múka hladká 1.5 polievkovej lyžice

...a prisypeme múku. Krátko osmažíme...

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 1 liter

...a prilejeme mlieko. Dobre rozmiešame a uvaríme do zhustnutia.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  ocot 1 čajová lyžička  chren čerstvý - koreň

Prilejeme smotanu, pridáme soľ, trochu cukru, octu a chren podľa chuti. Chren môžeme použiť čerstvý, alebo nakladaný.

Dobrú chuť!