Jablková celozrnná žemľovka so škoricovým snehom

Jablková celozrnná žemľovka so škoricovým snehom

Obľúbená žemľovka z celozrnného pečiva, plná zdravých jabĺk a s veľkou vrstvou zapečeného bielkového snehu.

recept,fotorecept,pečivo celozrnné,jablká,jablká,škorica mletá,škorica mletá,škorica mletá,Sladké jedlá,Bezlepkové

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový2polievkové lyžice
cukor práškový80gramov
jablká4kusy
maslo-
maslo50gramov
mlieko plnotučné 3,5%400mililitrov
pečivo celozrnné280gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok4kusy
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

pečivo celozrnné 280 gramov

Štyri väčšie celozrnné rožky pozdĺžne nakrájame na tretiny.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov

V obdĺžnikovej miske rozmiešame mlieko, vaječné žĺtky a cukor.

3. 

maslo

Hlboký pekáč vymastíme nahrubo maslom.

4. 

Rožky postupne namočíme do vaječného mlieka...

5. 

...a uložíme v prvej vrstve na dno pekáča.

6. 

jablká 2 kusy

Jablká umyjeme a nastrúhame aj so šupou.

7. 

cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice

Rozložíme na rožky. Posypeme cukrom...

8. 

škorica mletá ½ čajovej lyžičky

...a škoricou.

9. 

jablká 2 kusy  cukor kryštálový 1.5 polievkovej lyžice  škorica mletá ½ čajovej lyžičky

Zakryjeme ďalšou vrstvou namočených rožkov, opäť dáme jablká, cukor a škoricu.

10. 

Položíme poslednú vrstvu namočených rožkov a zalejeme zvyšným mliekom.

11. 

maslo 50 gramov

Navrch nastrúhame maslo.

12. 

Zakryjeme alobalom a 30 minút pečieme pri teplote 180°C.

13. 

vaječný bielok 6 kusov  cukor práškový 2 polievkové lyžice  škorica mletá 1 čajová lyžička

Z vaječných bielkov ušľaháme tuhý sneh, vmiešame doň cukor a škoricu.

14. 

Škoricový sneh natrieme na žemľovku...

15. 

...a necháme 10 minút zapiecť.

16. 

Po vychladnutí na konzumnú teplotu krájame na porcie podľa chuti veľké.

Dobrú chuť!