Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci

Mäsovo zemiakové knedličky v parnom hrnci

Chutné domáce zemiakové guľky plnené mäsovou plnkou.

recept,fotorecept,zemiaky,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Parný hrniec,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka1čajová lyžička
bravčové mleté mäso400gramov
cibuľa90gramov
cibuľa5kusov
múka polohrubá280gramov
olej slnečnicový50mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ-
soľ1čajová lyžička
sójová omáčka2čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
zemiaky1000gramov

 

Recept

1. Príprava zemiakového cesta

zemiaky 1000 gramov  múka polohrubá 280 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ

1.Zemiakové cesto si môžeme pripraviť z polotovaru - zemiakové cesto v prášku, do ktorého pridáme vodu a po chvíli odstátia ho hneď spracovávame.
2. Pripraviť si ho môžeme aj klasicky z varených zemiakov v šupke. Zemiaky po uvarení a vychladnutí ošúpeme, nadrobno postrúhame, pridáme vajce, múku a soľ. Vypracujeme cesto.

2. Mäsová plnka

bravčové mleté mäso 400 gramov  cibuľa 90 gramov  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  sójová omáčka 2 čajové lyžičky  bazalka 1 čajová lyžička

Cibuľu najemno pokrájame. Mleté mäso zmiešame s cibuľou, sójovou omáčkou, soľou, mletou červenou paprikou a bazalkou. Dobre vymiešame.

3. Plnenie knedličiek - guliek

Zemiakové cesto rozvaľkáme a pokrájame na kocky cca 8 x 8 cm. Do každej vložíme cca 1 plnšiu lyžičku mäsovej zmesi a tvarujeme guľky.

4. Parenie v parnom hrnci.

Nádoby parného hrnca si vymastíme na spodu a po bokoch maslom. Do každej nádoby vložíme primerané množstvo knedličiek. Z cesta, do ktorého nám nevyšla plnka vytvarujeme menšie knedličky, do ktorých môžeme pridať čerstvú, alebo sušenú pažítku. Paríme 30 minút.

5. Opečenie cibuľky

cibuľa 5 kusov  olej slnečnicový 50 mililitrov

Očistíme cibule, pokrájame, a na oleji osmažíme do hneda, ale tak aby cibuľa nezhorkla. Opečenou cibuľkou posypeme hotové knedličky, môžeme ich poliať aj kyslou smotanou, posypanou čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť!