Gaštanové plnené srdiečka

Gaštanové plnené srdiečka

Krémové gaštanové koláčiky na vianočný stôl.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,gaštanové pyré mrazené,rum tmavý,rum tmavý,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

35

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový125gramov
cukor práškový-
gaštanové pyré mrazené250gramov
maslo150gramov
múka hladká200gramov
rum tmavý5polievkových lyžíc
soľ1štipka
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  cukor práškový 75 gramov  soľ 1 štipka  vajce slepačie 1 kus  gaštanové pyré mrazené 100 gramov  maslo 100 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

Múku, cukor, štipku soli, vajce, rozmrazené gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rum vložíme do misy.

2. 

Vypracujeme jemné, lepivé cesto. Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.

3. 

maslo 50 gramov  cukor práškový 50 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

4. 

gaštanové pyré mrazené 150 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice

Pridáme rozmrazené gaštanové pyré a rum.

5. 

Vymiešame krém a vložíme do chladničky.

6. 

Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm.

7. 

Vykrajovacia formička Srdce ø 5 cm

Vykrajujeme srdiečka.

8. 

Pomocou noža poprekladáme srdiečka na plech vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

10. 

Necháme vychladnúť.

11. 

Vždy dve a dve srdiečka...

12. 

... zlepujeme krémom.

13. 

cukor práškový

Posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!