Králičie pečienky s jablkami

Králičie pečienky s jablkami

Skvelý obed či večera zo zajačích pečienok. Podávame s ryžou a s chutnou sladkou prílohou z jabĺk, plnených brusnicovým džemom.

recept,fotorecept,králičia pečeň,Zajačie a králičie mäso

Zajačie a králičie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Ryža na masle recept-
cibuľa200gramov
cukor trstinový-
džem brusnicový-
jablká2kusy
korenie čierne mleté1čajová lyžička
králičia pečeň500gramov
múka hladká60gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
voda500mililitrov

 

Recept

1. 

jablká 2 kusy

Jablká ošúpeme a vyberieme jadrovníky.

2. 

cukor trstinový

Jablká pokrájame na hrubšie plátky, namáčame z jednej strany v cukre...

3. 

...a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

5. 

králičia pečeň 500 gramov

Pečienky umyjeme a podľa potreby odblaníme.

6. 

múka hladká 60 gramov  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

V múke rozmiešame korenie.

7. 

Pečienky v múke obalíme.

8. 

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

9. 

Na cibuli z oboch strán...

10. 

...opečieme pečienky.

11. 

voda 300 mililitrov

Zalejeme vodou, a po zovretí 10 minút dusíme pod pokrievkou.

12. 

Pečienky vyberieme zo šťavy.

13. 

voda 200 mililitrov

Šťavu rozmixujeme, pridáme vodu a osolíme.

14. 

Pečienky vrátime do panvice a zalejeme omáčkou. Prevaríme a môžeme podávať.

Dobrú chuť!