Karfiol v mandžuskej omáčke

Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

recept,fotorecept,karfiol,paradajkové pyré,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Čínska kuchyňa,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cibuľa80gramov
cibuľka jarná1kus
cukor kryštálový1čajová lyžička
karfiol500gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
múka hladká3polievkové lyžice
olej repkový1000mililitrov
olej repkový5polievkových lyžíc
papriková pasta - pikantná1čajová lyžička
paradajkové pyré200gramov
soľ3čajové lyžičky
sójová omáčka1polievková lyžica
voda180mililitrov
zázvor koreň10gramov
škrob kukuričný6polievkových lyžíc

 

Recept

1. 

karfiol 500 gramov

Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Karfiol uvaríme v primeranom množstve slanej vody 5 minút.

3. 

Karfiol scedíme a necháme vychladnúť.

4. 

škrob kukuričný 3 polievkové lyžice  múka hladká 3 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička

Zmiešame si suché ingrediencie na cestíčko.

5. 

voda 80 mililitrov

Pridáme vodu a vymiešame dohladka.

6. 

Do cestíčka jemne primiešame ružičky karfiolu.

7. 

škrob kukuričný 2 polievkové lyžice

Pridáme ešte trochu škrobu.

8. 

Pri obaľovaní by sa malo cestíčko ťahať ako pavučina medzi kúskami karfiolu.

9. 

olej repkový 1000 mililitrov

V hrnci si rozpálime olej.

10. 

A pomaly po kúskoch pridávame obalený karfiol. Ak by sme pridali veľa karfiolu naraz, olej by schladol a miesto vysmážania by sa začalo varenie.

11. 

Dozlatova smažené kúsky vyberieme cedníkom ...

12. 

... a necháme na servítke chladnúť.

13. 

cibuľa 80 gramov  olej repkový 5 polievkových lyžíc

Hlboká panvica Wok ø 28 cm

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

14. 

cesnak 4 strúčiky  zázvor koreň 10 gramov

Pridáme najemno nakrájaný cesnak a zázvor.

15. 

Smažíme spolu jemne dozlatova.

16. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  papriková pasta - pikantná 1 čajová lyžička  paradajkové pyré 200 gramov  sójová omáčka 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Pridáme paradajkové pyré, ochutíme a ďalej varíme.

17. 

škrob kukuričný 1 polievková lyžica  voda 100 mililitrov

Na zahustenie si rozmiešame škrob vo vode ...

18. 

.. a zmes primiešame do woku. Po chvíli varenia nám omáčka zhustne a je pripravená obaliť kúsky karfiolu.

19. 

Jemne premiešame s pripraveným obaleným karfiolom.

20. 

cibuľka jarná 1 kus

Pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku. Trochu si odložíme bokom na ozdobenie pri servírovaní.

Dobrú chuť!