Makový cheesecake s mascarpone

Makový cheesecake s mascarpone

Fantastický, jemný zákusok zo sušienok a obľúbeného mascarpone. Pre ešte fantastickejšiu chuť odporúčame ozdobiť ovocím v želé.

recept,fotorecept,mascarpone,mak mletý,záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

mak mletý150gramov
mascarpone750gramov
maslo210gramov
med5polievkových lyžíc
puding vanilkový - prášok2polievkové lyžice
sušienky maslové360gramov
tortové želé červené20gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia)300gramov

 

Recept

1. 

sušienky maslové 360 gramov  maslo 210 gramov

V mixéri rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom.

2. 

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Vysypeme do tortovej formy a rovnomerne poutláčame na dno i boky. V rúre pečieme 15 minút na 170 °C.

3. 

mascarpone 750 gramov  med 5 polievkových lyžíc

Počas pečenia si pripravíme krém vymiešaním mascarpone s medom.

4. 

vaječný žĺtok 4 kusy  puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice

Do krému pridáme žĺtka a puding. Mixérom premiešame.

5. 

mak mletý 150 gramov

Primiešame mak.

6. 

vaječný bielok 4 kusy

Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý po lyžiciach jemne zašľaháme do krému.

7. 

Krém vylejeme a roztiahneme po upečenom korpuse. Pečieme 50 minút na 150°C.

8. 

tortové želé červené 20 gramov  záhradné a lesné ovocie (zmes drobného ovocia) 300 gramov

Čerstvé ovocie premyjeme na sitku pod tečúcou vodou a necháme poriadne odkvapkať. Ak použijeme mrazené, necháme ho riadne rozmraziť a prebytočnú šťavu necháme tiež poriadne odkvapkať. Červené tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Ovocie rovnomerne rozdelíme na upečený, vychladený zákusok a zalejeme tortovým želé. Uložíme do chladu a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!