Bublanina s višnovým džemom

Bublanina s višnovým džemom

Úžasne dobrý, jednoduchý a rýchlo pripravený koláčik. Ozaj stojí za vyskúšanie!

recept,fotorecept,džem višňový,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový120gramov
džem višňový150gramov
kypriaci prášok do pečiva1balíček
maslo-
múka polohrubá180gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový100mililitrov
soľ1štipka
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
voda130mililitrov

 

Recept

1. 

vaječný bielok 5 kusov  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 120 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

voda 100 mililitrov  olej slnečnicový 100 mililitrov

Primiešame vodu a olej.

4. 

múka polohrubá 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 balíček

Do cesta zamiešame múku s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

5. 

maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Formu na pečenie torty vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto .

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

7. 

džem višňový 150 gramov  voda 30 mililitrov

Kyslý višňový džem zmiešame s trochou vody, tak aby sme dostali pomerne riedku konzistenciu džemu. Začneme ho nepravidelne nanášať na korpus.

8. 

Po nanesení necháme džem asi 20 minút vsiaknuť.

9. 

A môžeme podávať!

Dobrú chuť!