Kapustový šalát s čedarom

Kapustový šalát s čedarom

Obľúbený Coleslaw šalát, pripravený z chutnej chrumkavej mladej kapusty, so skvelou chuťou syra Cheddar. Je to tá najlepšia príloha ku grilovaným morčacím rezníkom.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela skorá,syr Cheddar,Zeleninové šaláty,Bezlepkové

Zeleninové šaláty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa50gramov
cukor kryštálový20gramov
kapusta hlávková biela skorá600gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
majonéza100gramov
mrkva200gramov
ocot balzamikový2polievkové lyžice
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1čajová lyžička
syr Cheddar150gramov
zeler150gramov

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela skorá 600 gramov

Kapustu očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Postrúhame nahrubo na strúhadle, alebo najemno pokrájame.

2. 

soľ 1 čajová lyžička

Kapustu vložíme do misy, osolíme a necháme postáť 20 minút. Potom ju zľahka pomačkáme a ak pustila veľa vody, tak ju čiastočne zlejeme.

3. 

mrkva 200 gramov

Ošúpeme mrkvu, umyjeme a nahrubo postrúhame.

4. 

zeler 150 gramov

Ošúpeme zeler, umyjeme a postrúhame najemno.

5. 

cibuľa 50 gramov

Cibuľu ošúpeme a najemno pokrájame.

6. 

cukor kryštálový 20 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  ocot balzamikový 2 polievkové lyžice

Zeleninu pridáme ku kapuste, prisypeme trochu cukru, korenie a pridáme ocot. Premiešame.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  majonéza 100 gramov

Pridáme kyslú smotanu a trochu majonézy. Premiešame.

8. 

syr Cheddar 150 gramov

Syr nahrubo postrúhame a vmiešame do šalátu.

9. 

Šalát necháme, najlepšie cez noc, odležať v chladničke.

Dobrú chuť!