Sladké zemiaky s parmezánom

Sladké zemiaky s parmezánom

Recept na zapečené batáty s bylinkami, olejom a strúhaným syrom. Výborná príloha, ktorej príprava neunaví a rozvonia celú kuchyňu.

recept,fotorecept,syr Parmezán,zemiaky sladké - batáty,Zemiakové prílohy,Bezlepkové

Zemiakové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka sušená1čajová lyžička
korenie čierne mleté-
olej repkový2polievkové lyžice
oregano1čajová lyžička
soľ-
syr Parmezán50gramov
zemiaky sladké - batáty2kusy

 

Recept

1. 

zemiaky sladké - batáty 2 kusy

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky.

2. 

olej repkový 2 polievkové lyžice  soľ  korenie čierne mleté  oregano 1 čajová lyžička  bazalka sušená 1 čajová lyžička

Hranolčeky ochutíme a obalíme v oleji.

3. 

Hranolčeky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s malými rozostupmi.

4. 

Pečieme 22 min. pri teplote 220°C.

5. 

syr Parmezán 50 gramov

Horúce zemiaky hneď po upečení posypeme nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť!