Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou

Bryndzové špaldové krúpy so slaninkou

Bryndzové špaldové kernotto s pórom a slaninkou, na ktorom si zaručene pochutíte.

recept,fotorecept,krúpy špaldové (špaldové kernotto),pór,bryndza,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
krúpy špaldové (špaldové kernotto)300gramov
pór250gramov
slanina prerastená-
smotana kyslá (14-18% tuku)100gramov
voda600mililitrov

 

Recept

1. 

krúpy špaldové (špaldové kernotto) 300 gramov  voda 600 mililitrov

Krúpy premyjeme, vložíme do hrnca a prilejeme vodu. Varíme 15 - 20 minút, podľa toho či chceme mať krúpky viac či menej rozvarené. Najlepšie sú jemne chrumkavé.

2. 

pór 250 gramov

Pór umyjeme...

3. 

...a nadrobno pokrájame.

4. 

slanina prerastená

Slaninu pokrájame a na panvici osmažíme (v množstve podľa chuti).

5. 

Pór pridáme k uvareným krúpom, premiešame a 3-4 minútky povaríme.

6. 

bryndza 250 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 gramov

Bryndzu rozmiešame so smotanou...

7. 

...a vmiešame do krúpov.

8. 

Podávame teplé, posypané osmaženou slaninkou.

Dobrú chuť!