Slaný syrový koláč s pórom

Slaný syrový koláč s pórom

Výborný slaný koláč, ktorý môžeme podávať ako hlavné jedlo spolu s dobrou fazuľovou polievkou, alebo rozkrájaný na menšie porcie ako chuťovku pre hostí.

recept,fotorecept,balkánsky syr,pór,Slané koláče,Slané chuťovky

Slané koláče

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

balkánsky syr200gramov
cukor kryštálový¼čajovej lyžičky
droždie čerstvé25gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka hladká300gramov
pór120gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)300gramov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie5kusov

 

Recept

1. 

múka hladká 300 gramov  droždie čerstvé 25 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový ¼ čajovej lyžičky

Do misy nasypeme múku, pridáme rozmrvené droždie a prilejeme vlažné mlieko. Pridáme vajce, soľ a cukor.

2. 

Vymiesime cesto a necháme 30 minút zakryté vykysnúť.

3. 

balkánsky syr 200 gramov

Syr nahrubo nastrúhame.

4. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov  vajce slepačie 4 kusy

Pridáme smotanu a vajcia. Rozmiešame.

5. 

korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Osolíme a okoreníme.

6. 

pór 120 gramov

Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Kolieska rozoberieme.

7. 

Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a vložíme do plechu (42x32 cm).

8. 

Zalejeme syrovým nálevom a navrch rozložíme pór.

9. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

10. 

Vychladený koláč nakrájame alebo rozstriháme nožnicami na pizzu.

Dobrú chuť!