Ženský rozmar

Ženský rozmar

Tradičný koláč Ženský rozmar je tvorený skvelou kombináciou maslového kysnutého cesta, marhuľového džemu a sladkej snehovej peny z vaječných bielkov. Koláč má jednoduchú prípravu a je veľmi chutný.

recept,fotorecept,droždie čerstvé,vaječný bielok,džem marhuľový,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

36

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor práškový2020gramov
droždie čerstvé30gramov
džem marhuľový300gramov
maslo150gramov
mlieko plnotučné 3,5%60mililitrov
múka hladká1čajová lyžička
múka hladká350gramov
orechy vlašské60gramov
soľ1štipka
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok4kusy

 

Recept

1. 

maslo 150 gramov

Maslo rozpustíme v hrnčeku.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 60 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 30 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

3. 

orechy vlašské 60 gramov

Orechy nahrubo nasekáme.

4. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 20 gramov  soľ 1 štipka  múka hladká 350 gramov

Do misy vložíme uvedené ingrediencie a prilejeme kvások a vychladené maslo.

5. 

Vypracujeme cesto a preložíme ho na väčší plech(42x38 cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Cesto na plechu rovnomerne rozvaľkáme, alebo roztlačíme rukami. Necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť.

7. 

vaječný bielok 8 kusov  cukor práškový 2000 gramov

Vaječné bielky vyšľaháme do tuha a vmiešame cukor.

8. 

džem marhuľový 300 gramov

Podkysnuté cesto natrieme džemom a na vrch rovnomerne rozotrieme sneh z bielkov.

9. 

Posypeme orechmi.

10. 

Pečieme 18 min. pri teplote 180°C.

11. 

Vychladený koláč pokrájame.

Dobrú chuť!