Škótske vajcia

Škótske vajcia

Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.

recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso,Veľkonočné,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cesnak2strúčiky
cibuľa50gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
múka hladká0
olej repkový-
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
vajce slepačie5kusov
vajce slepačie2

 

Recept

1. 

vajce slepačie 5 kusov

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Do misy vložíme mäso, pridáme soľ a korenie.

3. 

cibuľa 50 gramov  cesnak 2 strúčiky

Ak chceme môžeme pridať aj najemno nakrájanú cibuľu a očistený, prelisovaný cesnak. Premiešame.

4. 

múka hladká

Uvarené vajíčka obalíme v múke.

5. 

Mäsovú zmes rozdelíme na 5 rovnakých častí, vytvarujeme guľôčky a tie roztiahneme na placku. Na mäso poukladáme vajíčka.

6. 

Vajcia obalíme mäsom a vytvarujeme do gule.

7. 

múka hladká

Guľaté fašírky obalíme v múke,...

8. 

vajce slepačie 2  soľ ½ čajovej lyžičky

...v rozšľahanom vajci so soľou...

9. 

strúhanka

...a v strúhanke. Dobré je opäť gule obaliť vo vajci a opäť v strúhanke. Lepšie držia tvar.

10. 

olej repkový

Gule vložíme do pekáča s trochou oleja a olejom ich aj ľahko pokvapkáme. (Môžeme ich aj vypražiť, ponorené vo väčšom množstve oleja, najlepšie vo fritéze).

11. 

Pekáč uzavrieme a 10-15 minút predpečieme pri teplote 200°C.

12. 

Odokryjeme, fašírky pootáčame vo výpeku a odokryté dopekáme 25 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!