Nepečený krémeš s karamelom

Nepečený krémeš s karamelom

Lahodný nepečený karamelový zákusok, ktorý ohúri každý mlsný jazýček.

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor práškový3polievkové lyžice
cukor práškový3čajové lyžičky
maslo150gramov
mlieko plnotučné 3,5%1liter
mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované)397gramov
puding vanilkový - prášok100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky20gramov
sušienky maslové500gramov

 

Recept

1. 

mlieko plnotučné 3,5% 1 liter  puding vanilkový - prášok 100 gramov  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice

Väčšiu časť mlieka nalejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu. V menšej časti mlieka rozmiešame pudingové prášky, nalejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť.

2. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 3 polievkové lyžice

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

3. 

Maslo pridáme do pudingu a vyšľaháme hladký krém.

4. 

sušienky maslové 500 gramov  mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) 397 gramov

Tortovú formu(priemer 24 cm)vyložíme maslovými sušienkami. Karamelové salko zohrejeme a polejeme ním sušienkový korpus.

5. 

Zakryjeme vrstvou sušienok.

6. 

Na vrstvu sušienok rovnomerne rozotrieme pudingový krém.

7. 

Pokryjeme poslednou vrstvou sušienok.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  cukor práškový 3 čajové lyžičky  stužovač šľahačky 20 gramov

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom a stužovačom, rovnomerne rozotrieme na zákusok. Celý koláčik vložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.

Dobrú chuť!