Pórový šalát s jogurtom

Pórový šalát s jogurtom

Skvelý šalát, ktorý sa výborne hodí ako ochladzujúca raita k pikantným pokrmom. A nemusia to byť výhradne jedlá indickej kuchyne.

recept,fotorecept,pór,jogurt biely 3,5% tuku,Zeleninové šaláty,Indická kuchyňa

Zeleninové šaláty

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept-
Cviklové kofty recept-
Indické chlebové placky Čapátí recept-
Pikantné jablkové čatní s kokosom recept-
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor kryštálový1čajová lyžička
jogurt biely 3,5% tuku300gramov
korenie mäta sušená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
pór70gramov
soľ½čajovej lyžičky
Červená šošovica so špenátom recept-

 

Recept

1. 

pór 70 gramov

Pór umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na tenké polkolieska. Rozoberieme.

2. 

jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov

Pridáme jogurt a premiešame.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  korenie mäta sušená ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  citrónová šťava 1 polievková lyžica

Vmiešame soľ, cukor, sušenú mätu, korenie a citrónovú šťavu. Necháme pol až hodinu v chlade odpočívať.

4. 

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept  Červená šošovica so špenátom recept  Cviklové kofty recept  Pikantné jablkové čatní s kokosom recept  Indické chlebové placky Čapátí recept

Indické studené omáčky-raity, by mali tvoriť jednu z ponúkaných zložiek indického menu. Inšpirujte sa!

Dobrú chuť!