Maďarský guláš

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

recept,fotorecept,cibuľa,paradajky,paprika,hovädzie predné,Hovädzie mäso,Maďarská kuchyňa,Sezónne recepty

Hovädzie mäso

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Halušky recept-
cibuľa500gramov
hovädzie predné1kilogram
masť bravčová2polievkové lyžice
paprika2kusy
paprika mletá štipľavá½čajovej lyžičky
paprika červená mletá1.5polievkovej lyžice
papriková pasta - pikantná½čajovej lyžičky
paradajky4kusy
soľ1polievková lyžica
voda400mililitrov

 

Recept

1. 

cibuľa 500 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

2. 

masť bravčová 2 polievkové lyžice

V hrnci rozpustíme masť.

3. 

Pridáme cibuľu a 25 minút dusíme pod pokrievkou, za častého premiešavania, do hneda. Cibuľa musí skaramelizovať.

4. 

hovädzie predné 1 kilogram

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

5. 

paradajky 4 kusy

Pripravíme si paradajky. Ak použijeme čerstvé, zalejeme ich horúcou vodou, necháme postáť, vodu zlejeme a paradajky ošúpeme a pokrájame. Vhodnejšie sú na guláš sterilizované paradajky, ktoré majú sýtejšiu farbu lebo sú zavárané v plnej zrelosti.

6. 

paprika 2 kusy

Očistíme, umyjeme a pokrájame papriku.

7. 

Ku skaramelizovanej cibuli pridáme paradajky a 10 minút varíme, kým vznikne paradajková kaša.

8. 

paprika červená mletá 1.5 polievkovej lyžice  paprika mletá štipľavá ½ čajovej lyžičky  papriková pasta - pikantná ½ čajovej lyžičky

Pridáme sladkú i pikantnú papriku a paprikovú pastu. Premiešame...

9. 

...a pridáme mäso. 10 minút restujeme, kým sa mäso zatiahne.

10. 

voda 200 mililitrov  soľ 1 polievková lyžica

Pridáme nakrájanú papriku, soľ a vodu. Voda musí byť zarovno mäsa. Zakryjeme a za občasného premiešavania varíme 45 minút.

11. 

voda 200 mililitrov

Po tomto čase sa množstvo vody zredukuje a podľa potreby vodu postupne dolievame (spolu dolejeme ešte asi 200 ml vody). Varíme ďalej do zmäknutia mäsa - asi ďalších 45 minút.

12. 

Halušky recept

Podľa uvedeného receptu si pripravíme halušky.

Dobrú chuť!