Pikantný hrach s mrkvou

Pikantný hrach s mrkvou

Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.

recept,fotorecept,mrkva,hrach žltý polený sušený,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cibuľa červená50gramov
hrach žltý polený sušený200gramov
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie horčica čierna ½čajovej lyžičky
korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
korenie kurkuma1čajová lyžička
maslo30gramov
mrkva300gramov
soľ1čajová lyžička
voda400mililitrov
zázvor koreň8gramov

 

Recept

1. 

cibuľa červená 50 gramov  mrkva 300 gramov

Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Očistíme a umyjeme mrkvu.

2. 

hrach žltý polený sušený 200 gramov

Do hrnca nasypeme premytý hrach. Pridáme cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu.

3. 

voda 400 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Prilejeme vodu a varíme do zmäknutia hrachu...

4. 

... a do takmer vstrebania všetkej vody.

5. 

maslo 30 gramov  zázvor koreň 8 gramov  cesnak 2 strúčiky

Očistíme zázvor, cesnak a najemno postrúhame. Osmažíme na masle,...

6. 

korenie horčica čierna  ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie kurkuma 1 čajová lyžička

...a prisypeme koreniny. Veľmi krátko presmažíme.

7. 

Vmiešame do hrachu s mrkvou.

Dobrú chuť!