Paprikové pečené kurča s hranolkami

Paprikové pečené kurča s hranolkami

Chrumkavé slané kurča s chrumkavými hranolkami pečenými na plechu. Pre rýchlejšiu prípravu sme použili mrazené predsmažené zemiakové hranolky.

recept,fotorecept,kurča,paprika červená mletá,zemiakové hranolky mrazené,Kuracie mäso,Bezlepkové

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kurča-
maslo50gramov
paprika červená mletá3čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda100mililitrov
zemiakové hranolky mrazené-

 

Recept

1. 

kurča  soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky

Kurča umyjeme, zvnútra i vonka nasolíme a dobre potrieme paprikou.

2. 

maslo 50 gramov  voda 100 mililitrov

Kurča vložíme do pekáča a poukladáme na neho maslo. Podlejeme trochou vody. Zakryjeme a 20 minút pečieme v horúcej rúre pri 250°. Potom teplotu stiahneme na 220°C a pečieme 20 minút ďalej.

3. 

Otočíme, opäť zakryjeme a pečieme ďalej 30 minút. Odokryjeme a necháme z každej strany zapiecť po 15 minút do chrumkava.

4. 

zemiakové hranolky mrazené

Keď kurča vyberieme z rúry vložíme do nej, na suchý plech, vysypané hranolky a upečieme do chrumkava. Premiešavame. Hranolky si môžeme pripraviť aj doma, zo surových zemiakov a vypražiť ich v oleji.

5. 

Dobrú chuť!