Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

Rýchly a jednoduchý recept na sladký nepečený zákusok so šľahačkou a čokoládou.

recept,fotorecept,gaštanové pyré mrazené,čokoláda 85%,Zákusky,Nepečené

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor vanilkový8gramov
gaštanové pyré mrazené250gramov
maslo50gramov
piškóty50gramov
rum tmavý3polievkové lyžice
čokoláda 85%70gramov

 

Recept

1. Príprava gaštanovej zmesi

gaštanové pyré mrazené 250 gramov  rum tmavý 3 polievkové lyžice  maslo 50 gramov

Gaštanové pyré necháme v miske rozmraziť. Pridáme do neho rum a kúsky masla.

2. Príprava cesta

piškóty 50 gramov  cukor vanilkový 8 gramov

V mixéry rozdrvíme piškóty. Spolu s vanilkovým cukrom primiešame do pripravenej zmesi.

3. 

Rukou vypracujeme cesto.

4. 

čokoláda 85% 70 gramov

Tvarujeme menšie jazýčky, ktoré máčame v čokoládovej poleve.

5. 

Ozdobíme šľahačkou a kúskami jedlých gaštanov.

Dobrú chuť!