Smotanové vianočné kolieska

Smotanové vianočné kolieska

Nadýchané lepené vianočné pečivo.

recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový60gramov
cukor trstinový-
džem ovocný-
maslo120gramov
múka hladká220gramov
múka hladká-
orechy vlašské-
smotana kyslá (14-18% tuku)140gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)4polievkové lyžice
vaječný bielok1kus
vaječný žĺtok1kus
čokoláda na varenie 55%60

 

Recept

1. 

múka hladká 220 gramov  cukor práškový 60 gramov  maslo 120 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 140 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, smotanu a vaječný žĺtok.

2. 

Vypracujeme cesto, ktoré je mäkké a lepivé.

3. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke deň odležať.

4. 

múka hladká

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm.

5. 

Vykrajujeme krúžky a kolieska (priemer asi 4 cm).

6. 

Kolieska poukladáme na plech na pečenie a upečieme v rozohriatej rúre na 180°C za 12-15 minút. Kolieska zväčšia svoju veľkosť na výšku.

7. 

vaječný bielok 1 kus  cukor trstinový

Krúžky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme cukrom.

8. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

9. 

džem ovocný

Na vychladené kolieska rozotrieme džem.

10. 

čokoláda na varenie 55% 60  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 4 polievkové lyžice

Krúžky namočíme do čokolády rozpustenej v šľahačkovej smotane...

11. 

orechy vlašské

...a do nasekaných orechov.

12. 

Krúžky kladieme na lekvárom potreté kolieska. Necháme stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!