Pečený karfiol

Pečený karfiol

Obaľovaný karfiol pečený v rúre.

recept,fotorecept,karfiol,strúhanka,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jogurt biely 3,5% tuku300gramov
karfiol800gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej repkový-
soľ1čajová lyžička
strúhanka-
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

karfiol 800 gramov

Karfiol umyjeme a rozdelíme na väčšie ružičky.

2. 

jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

V jogurte rozmiešame vajce, soľ a korenie.

3. 

Ružičky karfiolu dôkladne namočíme do jogurtu....

4. 

strúhanka

...a obalíme v strúhanke.

5. 

olej repkový

Poukladáme na plech vyložený papierom a pokvapkaný olejom.

6. 

Karfiol zakryjeme alobalom a pol hodinu pečieme v rúre pri 180°.

7. 

Alobal odstránime, ružičky karfiolu poobraciame a ďalej pol hodinu pečieme.

8. 

Podávame ako klasický vyprážaný karfiol, so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!