Kokosová roláda

Kokosová roláda

Tradičná cukrárenská klasika.

recept,fotorecept,kokos strúhaný,kokos strúhaný,Rolády

Rolády

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Rolády  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový80gramov
cukor práškový60gramov
džem malinový3polievkové lyžice
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kokos strúhaný-
kokos strúhaný4polievkové lyžice
maslo200gramov
mlieko plnotučné 3,5%380mililitrov
múka polohrubá100gramov
olej slnečnicový4polievkové lyžice
puding vanilkový - prášok37gramov
rum tmavý1polievková lyžica
soľ1štipka
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

múka polohrubá 100 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

Múku zmiešame so sódou bikarbónou.

3. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 60 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  voda 4 polievkové lyžice

Vaječné žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom. pridáme olej, vodu a pripravenú múku.

4. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

5. 

Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech (42x32 cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

7. 

Korpus stočíme do rolády...

8. 

...a zavinieme do mokrej kuchynskej utierky. Necháme vychladnúť.

9. 

mlieko plnotučné 3,5% 380 mililitrov  cukor kryštálový 20 gramov  puding vanilkový - prášok 37 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Vychladíme ho, za stáleho miešanie, v studenom vodnom kúpeli.

10. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 60 gramov  kokos strúhaný 4 polievkové lyžice  rum tmavý 1 polievková lyžica

Maslo vymiešame s cukrom, vmiešame puding, kokos a rum. Dobre vyšľaháme a necháme, za občasného premiešania, čiastočne stuhnúť v chlade. Na naplnenie rolády musí byť krém primerane tuhý, aby sa pri stáčaní nevytláčal von.

11. 

Roládu vyberieme z utierky. Opatrne ju roztočíme a odstránime papier.

12. 

džem malinový 3 polievkové lyžice

Korpus natrieme džemom a nanesieme plnku. Časť plnky si necháme na záverečné potretie rolády.

13. 

kokos strúhaný

Plnku rozotrieme a roládu stočíme. Povrchu ju potrieme zvyškom plnky a posypeme kokosom.

14. 

Necháme stuhnúť v chlade najmenej 2-4 hodiny.

Dobrú chuť!