Hubová praženica z masliakov

Hubová praženica z masliakov

Masliak obyčajný je výborná jedlá huba. Zvlášť chutná je jeho príprava na cibuľke s vajíčkami.

recept,fotorecept,huby lesné Masliak obyčajný,vajce slepačie,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa100gramov
huby lesné Masliak obyčajný400gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
olej slnečnicový3polievkové lyžice
soľ½čajovej lyžičky
vajce slepačie4kusy
voda-
voda2polievkové lyžice

 

Recept

1. 

huby lesné Masliak obyčajný 400 gramov

Huby očistíme. Masliakom očistíme klobúčiky stiahnutím tenkej kožovitej vrstvy z povrchu klobúka. Každý hríb prekrojíme a skontrolujeme či nie je červivý.

2. 

Huby pokrájame.

3. 

voda  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky

Huby umyjeme, vložíme do hrnca, prilejeme vodu a prisypeme rascu. Privedieme do varu a 2-3 minúty povaríme. Huby scedíme.

4. 

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

voda 2 polievkové lyžice

Pridáme huby, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

6. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ ½ čajovej lyžičky

Vajíčka rozmiešame so soľou.

7. 

Vajíčka pridáme k hríbom a miešame do zhustnutia.

8. 

Podávame s chlebom.

Dobrú chuť!