Teľacie kocky na bielom víne

Teľacie kocky na bielom víne

Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.

recept,fotorecept,teľacie pliecko,mrkva,petržlen,zeler,víno biele suché,Teľacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Teľacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak1strúčik
cibuľa200gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová50gramov
mrkva200gramov
paradajkový pretlak100mililitrov
paradajky200gramov
petržlen100gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
teľacie pliecko600gramov
voda-
voda50mililitrov
víno biele suché200mililitrov
zeler100gramov

 

Recept

1. 

teľacie pliecko 600 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

2. 

mrkva 200 gramov  petržlen 100 gramov  zeler 100 gramov

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky ošúpeme a nakrájame.

3. 

cibuľa 200 gramov  masť bravčová 50 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

4. 

Mäso pridáme k cibuli a orestujeme.

5. 

paradajkový pretlak 100 mililitrov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  víno biele suché 200 mililitrov  voda

K mäsu pridáme pripravenú zeleninu, paradajkový pretlak, soľ, korenie a podlejeme vínom. Premiešame a dusíme pod pokrievkou, za občasného premiešania 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou v malých množstvách.

6. 

paradajky 200 gramov  cesnak 1 strúčik  voda 50 mililitrov

Pridáme paradajky, cesnak, podlejeme vodou...

7. 

... a dusíme ďalej do mäkka (asi 30-45 minút).

Dobrú chuť!