Rebarborové krémové rezy

Rebarborové krémové rezy

Jedinečne úžasná, kyselkavá rebarborová plnka na sladkej kakaovej piškóte, prikrytá ľahučkou šľahačkou.

recept,fotorecept,rebarbora,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Dezerty

Dezerty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový205gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
kakao - prášok1polievková lyžica
maslo200gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%400mililitrov
múka polohrubá60gramov
múka polohrubá-
múka ražná celozrnná hladká40gramov
olej slnečnicový50gramov
rebarbora250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ1štipka
stužovač šľahačky2balíčky
tvaroh jemný mäkký250gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda50mililitrov
čokoláda 85%-
škrob kukuričný65gramov

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor kryštálový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

voda 50 mililitrov  olej slnečnicový 50 gramov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Vmiešame olej, vodu a kakao.

4. 

múka polohrubá 60 gramov  múka ražná celozrnná hladká 40 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

K žĺtkom striedavo primiešame zmiešané múky so sódou bikarbónou a sneh z bielkov.

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (30x20 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 200°C.

7. 

rebarbora 250 gramov  cukor kryštálový 125 gramov

Rebarboru očistíme, nadrobno pokrájame a vložíme do hrnca. Prisypeme cukor a rozvaríme.

8. 

mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  škrob kukuričný 65 gramov

V mlieku rozmiešame kukuričný škrob.

9. 

Prilejeme ho k rebarbore a uvaríme do zhustnutia.

10. 

Za častého premiešavania vychladíme v studenom vodnom kúpeli na príjemne teplú teplotu (nie úplne na studeno).

11. 

maslo 200 gramov

Vmiešame maslo...

12. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov

...a zašľaháme tvaroh.

13. 

Korpus vyklopíme z plechu...

14. 

...a navrstvíme na neho rebarborovú plnku. Uhladíme.

15. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

16. 

Šľahačku natrieme na plnku.

17. 

čokoláda 85%

Ozdobíme strúhanou čokoládou. Uložíme do chladničky na najmenej 2 hodiny.

18. 

Po dôkladnom stuhnutí pokrájame na rezy.

Dobrú chuť!