Pohánkové rizoto s feniklom

Pohánkové rizoto s feniklom

Veľmi chutné vegetariánske rizoto, ktoré zachutí nielen im.

recept,fotorecept,pohánka,pór,fenikel,jablká,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

fenikel300gramov
jablká200gramov
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
maslo50gramov
pohánka150gramov
pór200gramov
soľ himalájska ružová1čajová lyžička
voda350mililitrov

 

Recept

1. 

pohánka 150 gramov  voda 250 mililitrov

Pohánku premyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme vodu, uvedieme do varu a 3 minúty varíme. Odstavíme z ohňa, zakryjeme a necháme 15 minút postáť.

2. 

pór 200 gramov

Pór očistíme, umyjeme a pokrájame.

3. 

maslo 50 gramov

V panvici rozpustíme maslo a chvíľu na ňom osmažíme pór.

4. 

fenikel 300 gramov

Fenikel umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

5. 

jablká 200 gramov

Z jabĺk odstránime jaderníky a jablká pokrájame na kocky.

6. 

korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky

K póru pridáme koreniny, premiešame.

7. 

voda 100 mililitrov  soľ himalájska ružová 1 čajová lyžička

Pridáme fenikel, jablká, soľ a podlejeme vodou. premiešame a zakryté 8 minút dusíme.

8. 

Pridáme uvarenú pohánku...

9. 

...a zamiešame.

Dobrú chuť!