Vyprážané teľacie rezne

Vyprážané teľacie rezne

Viedenské rezne patria medzi najchutnejšie rezne kuchárskeho umenia. Klasický viedenský rezeň má váhu 250g, je vyklepaný natenko, obalený v trojobale a vypražený na masle. Ponúkame naše, aj keď menšie, rezníky. Chutia rovnako dobre, ako rakúske :)

recept,fotorecept,teľacie pliecko,Teľacie mäso

Teľacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Teľacie mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón-
maslo-
múka hladká2.5čajovej lyžičky
olej repkový-
petržlenová vňať-
soľ¼čajovej lyžičky
soľ0
strúhanka-
teľacie pliecko600gramov
vajce slepačie2kusy
voda-
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

teľacie pliecko 600 gramov  soľ

4 plátky teľacieho mäsa naklepeme čo najtenšie (asi 5 mm). Okraje mäsa jemne nakrojíme, aby sa nám pri príprave neskrútilo. Rezne osolíme...

2. 

múka hladká 2.5 čajovej lyžičky  vajce slepačie 2 kusy  soľ ¼ čajovej lyžičky

...a obalíme v klasickom trojobale. Najprv v múke, potom vo vajíčku rozšľahanom s troškou soli...

3. 

strúhanka

...a nakoniec v strúhanke. Do strúhanky jemne popritláčame.

4. 

olej repkový  maslo

Do panvice nalejeme olej, pridáme kúsok masla a zohrejeme. Z pripraveného oleja si asi dve lyžice odoberieme na poliatie zemiakov.

5. 

Do horúceho oleja vložíme rezeň, tak aby bol celý ponorený. Asi 6 minút smažíme,...

6. 

...obrátime a dosmažíme 3 minúty z druhej strany.

7. 

zemiaky 800 gramov  voda  soľ  petržlenová vňať

Malé zemiaky ošúpeme a v celku uvaríme v slanej vode. Scedíme a polejeme rozpusteným maslom s olejom. Posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

8. 

citrón

Podávame so zemiakmi a plátkom citróna.

Dobrú chuť!