Špargľa so sézamom

Špargľa so sézamom

Skvelá pochúťka zo zdravej špargle.

recept,fotorecept,špargľa zelená,semienka sezamové,semienka sezamové čierne,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3strúčiky
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
olej olivový3polievkové lyžice
semienka sezamové1čajová lyžička
semienka sezamové čierne1čajová lyžička
sójová omáčka2polievkové lyžice
voda150mililitrov
zázvor koreň20gramov
škrob kukuričný½čajovej lyžičky
špargľa zelená500gramov

 

Recept

1. 

cesnak 3 strúčiky  zázvor koreň 20 gramov  semienka sezamové 1 čajová lyžička  semienka sezamové čierne 1 čajová lyžička

Očistíme cesnak a zázvor, najemno nakrájame. Sezamové semienka krátko opražíme na suchej panvici.

2. 

špargľa zelená 500 gramov

Špargľu dobre umyjeme (nešúpeme) a odrežeme spodné časti.

3. 

sójová omáčka 2 polievkové lyžice  voda 100 mililitrov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  škrob kukuričný ½ čajovej lyžičky

Sójovú omáčku rozmiešame vo vode spolu s cukrom a trochou kukuričného škrobu.

4. 

olej olivový 3 polievkové lyžice

Na panvici rozohrejeme olej a chvíľu na ňom osmažíme cesnak a zázvor.

5. 

Prilejeme pripravenú sójovú omáčku, premiešame a pridáme špargľu.

6. 

voda 50 mililitrov

Zakryjeme a dusíme do mäkka (asi 6-8 minút). Počas dusenia párkrát premiešame. Podľa potreby, môžeme podliať trochou vody.

7. 

Špargľu vyberieme, omáčku premiešame a polievame ňou porcie servírovanej špargle. Každú porciu posypeme pripravenými sezamovými semienkami.

Dobrú chuť!