Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Cviklový šalát s jogurtom a madľami

Chutná cviklová raita (Beetroot raita, Chukander) je obľúbenou prílohou k pikantným indickým pokrmom. Má jemnú sladko-kyslú chuť a je vhodná aj ako samostatné jedlo na diétnu večeru.

recept,fotorecept,cvikla - červená repa,jogurt biely 3,5% tuku,mandle mleté,Zeleninové šaláty,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlepkové

Zeleninové šaláty

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept-
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor trstinový1čajová lyžička
cvikla - červená repa300gramov
jogurt biely 3,5% tuku250gramov
korenie mäta sušená½čajovej lyžičky
korenie rímska rasca mletá ¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mandle mleté2polievkové lyžice
soľ himalájska ružová½čajovej lyžičky
Šošovicovo-hrachový pikantný dál recept-

 

Recept

1. 

cvikla - červená repa 300 gramov

Menšiu cviklu umyjeme a uvaríme vo vode, pod pokrievku, za asi hodinu do mäkka. Vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Prípadne ju ochladíme ponorenú do studenej vody.

2. 

Cviklu ošúpeme a nakrájame na slížiky.

3. 

jogurt biely 3,5% tuku 250 gramov  soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  korenie rímska rasca mletá  ¼ čajovej lyžičky  korenie mäta sušená ½ čajovej lyžičky  cukor trstinový 1 čajová lyžička  citrónová šťava 1 polievková lyžica

V jogurte rozmiešame soľ, koreniny, cukor a citrónovú šťavu.

4. 

mandle mleté 2 polievkové lyžice

Primiešame cviklu a mleté mandle.

5. Tip na servírovanie

Basmati ryža- základný recept na prípravu recept  Šošovicovo-hrachový pikantný dál recept

Počet porcií závisí od spôsobu podávania. Ako šalát k indickému menu je uvedené množstvo asi 4 porcie.

Dobrú chuť!