Šúľance s makom

Šúľance s makom

Recept na prípravu šúľancov zo zemiakového cesta, posypaných mletým makom s cukrom a poliatych rozpusteným maslom.

recept,fotorecept,zemiaky,mak mletý,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový1polievková lyžica
mak mletý4polievkové lyžice
maslo30gramov
múka polohrubá20gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)160gramov
soľ1štipka
vajce slepačie1kus
zemiaky400gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 400 gramov

Zemiaky varíme vo vode 20-25 min., necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

Zemiaky rozpučíme, alebo nastrúhame na jemno.

3. 

vajce slepačie 1 kus  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 160 gramov  soľ 1 štipka

Pridáme jedno vajíčko, krupicu a štipku soli. Vymiesime cesto.

4. 

múka polohrubá 20 gramov

Cesto si na polmúčenej doske rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme roztiahnutými prstami šuľček cesta, ktorý nakrájame príborovým nožíkom na kratšie časti.

5. 

Šúlance odkladáme postupne bokom primerane pomúčené, aby sa navzájom nezlepili.

6. 

Šúľance vložíme do vriacej vody. Po chvíli uvarené vyplávajú na povrch. Necháme ich na miernom vare ešte 4 minúty po vyplávaní.

7. 

Odoberáme ich perforovanou naberačkou, alebo sitkom.

8. 

mak mletý 4 polievkové lyžice  cukor práškový 1 polievková lyžica  maslo 30 gramov

Servírujeme posypané zmesou mletého maku a cukru. Polejeme roztopeným maslom.

Dobrú chuť!