Bravčové rezne so slivkovým lekvárom

Bravčové rezne so slivkovým lekvárom

Recept na prípravu bravčových rezňov v parnom hrnci so šalátovou prílohou.

recept,fotorecept,bravčové karé,lekvár slivkový,Bravčové mäso,Parný hrniec,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové karé600gramov
cesnak1strúčik
korenie nové - pimentovník pravý½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté-
lekvár slivkový2polievkové lyžice
ocot jablčný-
olej tekvicový1polievková lyžica
paprička chili čerstvá1kus
soľ-
sójová omáčka1polievková lyžica
šalát ľadový1kus

 

Recept

1. 

bravčové karé 600 gramov  lekvár slivkový 2 polievkové lyžice  sójová omáčka 1 polievková lyžica  soľ  korenie nové - pimentovník pravý ½ čajovej lyžičky

Rezne jemne osolíme a z obidvoch strán potrieme slivkovým lekvárom zmiešaným so sójovou omáčkou a novým korením.

2. 

Rezne vložíme do spodnej nádoby parného hrnca, paríme 30 minút. Počas parenia rezňov si pripravíme prílohu.

3. 

šalát ľadový 1 kus  paprička chili čerstvá 1 kus  cesnak 1 strúčik  olej tekvicový 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté  ocot jablčný

Šalát nakrájame na menšie kúsky, pridáme na kolieska nakrájanú čili papričku a nadrobno posekaný cesnak. Takto pripravený šalát okoreníme čiernym korením, pokvapkáme tekvicovým olejom a ochutíme jablkovým octom.

Dobrú chuť!