Jablkovo-mandľové nepečené rezy

Jablkovo-mandľové nepečené rezy

Jednoduchý zákusok z obľúbených sušienok, plný chutnej a ľahkej jablkovo-mandľovej plnky, navrchu ozdobený milovanou šľahačkou :)

recept,fotorecept,jablká,mandle mleté,sušienky maslové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky,Nepečené

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava20mililitrov
cukor kryštálový160gramov
jablká1.5kilogramu
mandle20gramov
mandle mleté80gramov
mlieko polotučné 1,5%-
puding vanilkový - prášok74gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)600mililitrov
sušienky maslové460gramov
voda500mililitrov
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

jablká 1.5 kilogramu

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame.

2. 

voda 100 mililitrov  cukor kryštálový 160 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Vložíme do hlbokého hrnca, prilejeme vodu, prisypeme cukor a škoricu. Premiešame a podusíme, asi 10 minút.

3. 

voda 400 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Vo vode rozmiešame pudingový prášok.

4. 

citrónová šťava 20 mililitrov

K jablkám prilejeme citrónovú šťavu,...

5. 

...pripravený puding a uvaríme do zhustnutia.

6. 

mandle mleté 80 gramov

Vmiešame mandle. Necháme krátko vychladnúť (nie do studena).

7. 

sušienky maslové 460 gramov  mlieko polotučné 1,5%

Na plech uložíme rýchlo namočené sušienky v mlieku (máčame len prvú vrstvu sušienok). Náš zákusok má tri vrstvy sušienok a tri vrstvy jablkovej plnky. Sušienky však môžete uložiť aj na iný rozmer, či na šírku, dĺžku i výšku a podľa toho vrstviť plnku. Na sušienky natrieme tretinu teplej plnky...

8. 

...a opäť ukladáme sušienky. Pokračujeme druhou tretinou plnky, sušienkami a poslednou tretinou plnky. Necháme vychladnúť.

9. 

mandle 20 gramov

Mandle zalejeme horúcou vodou, necháme chvíľu postáť, scedíme a ošúpeme. Rozlúpneme ich na polovice.

10. 

Krátko opražíme na suchej panvici.

11. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 mililitrov

Zo smotany ušľaháme hustú šľahačku, prípadne s použitím stužovača do šľahačky.

12. 

Šľahačku natrieme a zarovnáme na zákusok. Ozdobíme opraženými mandľami a mandľami mletými. Necháme najmenej 4 hodiny tuhnúť v chlade. Porcie môžeme pokrájať približne podľa veľkosti použitých sušienok. Tie sa však dostatočne premáčajú a krájanie na ľubovoľne veľké porcie je preto tiež možné.

Dobrú chuť!