Kuracie prsia v cuketovom cestíčku

Kuracie prsia v cuketovom cestíčku

Obed, ktorý zachutí všetkým, za ktorý vás všetci pochvália. Podávame so zemiakovým pyré a so zeleninovou oblohou.

recept,fotorecept,cuketa,kuracie prsia,Kuracie mäso

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cuketa500gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
kuracie prsia500gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka hladká200gramov
olej fritovací-
soľ2.5čajovej lyžičky
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. Príprava cukety a kuracích rezňov

cuketa 500 gramov  kuracie prsia 500 gramov  soľ ½ čajovej lyžičky

Cuketu očistíme, podľa potreby odstránime z jej stredu jadierka. Nastrúhame ju na hrubšie slížiky. Kuracie prsia umyjeme a pokrájame na rezne. Jemne posolíme.

2. Príprava cuketového cestíčka

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  múka hladká 200 gramov

Do misy vlejeme mlieko, pridáme vajcia, nastrúhanú cuketu, soľ, korenie a hladkú múku. Dobre rozmiešame a prípadne podľa potreby pridáme ďalšiu hladkú múku, aby nám vzniklo primerane husté cestíčko.

3. Vyprážanie

olej fritovací

Kuracie rezne ponoríme do cestíčka, rýchlo vytiahneme a hneď vložíme do vopred rozohriateho oleja. Vyprážame pod pokrievkou 15 minút z jednej strany.

4. 

Odokryjeme, rezne otočíme a vyprážame 15 minút na druhej strane už bez pokrievky.

Dobrú chuť!