Chrumkavý bielkový chlebík

Chrumkavý bielkový chlebík

Recept na krehké chrumkavé sucháre z domáceho bielkového chlebíka s orieškami.

recept,fotorecept,vaječný bielok,cukor práškový,orechy vlašské,mandle sladké jadrá,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový150gramov
kypriaci prášok do pečiva10gramov
mandle sladké jadrá50gramov
maslo10gramov
múka polohrubá160gramov
orechy vlašské50gramov
soľ-
vaječný bielok5kusov

 

Recept

1. 

vaječný bielok 5 kusov  cukor práškový 150 gramov  múka polohrubá 150 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov  soľ

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy a spolu vyšľaháme na hladký krém.

2. 

maslo 10 gramov  múka polohrubá 10 gramov

Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou.

3. 

orechy vlašské 50 gramov  mandle sladké jadrá 50 gramov

Do cesta primiešame orechy a vylejeme ho rovnomerne do pripravenej formy.

4. 

Pečieme 30 min. pri teplote 170°C.

5. 

Po upečení chlebík zatepla vyklopíme a necháme ho vychladnúť.

6. 

Chlebík nakrájame na 1-2 mm hrubé plátky. Čím tenšie, tým lepšie.

7. 

Plátky chlebíka dosušíme v rúre na 100°C cca 25 minút.

Dobrú chuť!