Tekvicové vafle

Tekvicové vafle

Jemné tekvicové vafle s vôňou škorice a kardamónu.

recept,fotorecept,tekvica maslová,Sladké raňajky,

Sladké raňajky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor trstinový20gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½
korenie kardamón mletý½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká350
olej slnečnicový4polievkové lyžice
tekvica maslová400gramov
vajce slepačie3
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

tekvica maslová 400 gramov

Tekvicu (môže byť aj tekvica hokaido) ošúpeme, pokrájame a 10 minút podusíme v hrnci.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  vajce slepačie 3 KS  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice

Mäkkú tekvicu vložíme do mixéra, pridáme studené mlieko a premixujeme. Potom pridáme vajíčka, olej...

3. 

cukor trstinový 20 gramov  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky

...cukor a koreniny. Opäť premixujeme.

4. 

múka hladká 350 G  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čl

Tekutý základ preložíme do hlbšej nádoby, pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vymiešame hladké, jemne husté cestíčko.

5. 

Rozohrejeme vaflovač a cesto (asi 80 g na jednu vaflu), vkladáme a rozotierame do foriem.

6. 

Vaflovač uzatvoríme a 5 minút vafle pečieme. Podávame ľahko pocukrované.

Dobrú chuť!