Mafiny s hroznom a slivkami

Mafiny s hroznom a slivkami

Mäkučké mafiny s hroznom a sušenými slivkami potešia každé dieťa i dospelých.

recept,fotorecept,hrozno modré,slivky sušené,Mafiny

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Mafiny  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
hrozno modré200gramov
kakao - prášok40gramov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
mlieko acidofilné 3,6%300mililitrov
múka hladká200gramov
olej repkový80gramov
slivky sušené50gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

múka hladká 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička  kakao - prášok 40 gramov

Spolu zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.

2. 

olej repkový 80 gramov  mlieko acidofilné 3,6% 300 mililitrov  vajce slepačie 1 kus  cukor kryštálový 50 gramov

Vo väčšej miske vymiešame vajce spolu s olejom a acidofilným mliekom. Pridáme cukor.

3. 

hrozno modré 200 gramov  slivky sušené 50 gramov

Do tekutej zmesi postupne zapracujeme sypkú zmes. Do cesta jemne zapracujeme odkôstkované hrozno a nadrobno nakrájané sušené slivky.

4. 

Cesto podávame do košíkov na mafiny. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200°C.

Dobrú chuť!