Labužnícke fazule na cibuľke

Labužnícke fazule na cibuľke

Pestrejšia verzia fazuliek na cibuľke so sladkou mrkvou v redukovanej paradajkovej omáčke.

recept,fotorecept,fazuľa červená sterilizovaná,paradajkový pretlak,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa60gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
fazuľa červená sterilizovaná300gramov
korenie majorán sušený½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva100gramov
olej repkový2polievkové lyžice
paradajkový pretlak250mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
zázvor mletý1čajová lyžička

 

Recept

1. 

mrkva 100 gramov

Mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska ...

2. 

olej repkový 2 polievkové lyžice

... dáme smažiť na olej.

3. 

cibuľa 60 gramov

Cibuľu si nakrájame nahrubo ...

4. 

korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

... a prihodíme na panvicu. Okoreníme.

5. 

fazuľa červená sterilizovaná 300 gramov

Zavarenú fazuľu premyjeme vo vode.

6. 

paradajkový pretlak 250 mililitrov  korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky  zázvor mletý 1 čajová lyžička  soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Do panvice pridáme paradajkový pretlak, majorán, mletý zázvor, cukor a soľ.

7. 

Varením a občasným miešaním zredukujeme omáčku.

Dobrú chuť!