Krupicový indický koláč

Krupicový indický koláč

Suji ka halva (Sooji Ka Halwa) či Rava Sheera - je obľúbený sladký indický koláčik. Je veľmi chutný a jeho príprava je nenáročná.

recept,fotorecept,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),mlieko plnotučné 3,5%,cukor kryštálový,Koláče,Indická kuchyňa,,Vegetariánske recepty

Koláče

Indická kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Prepustené maslo recept50gramov
cukor kryštálový200gramov
hrozienka25gramov
korenie kardamón mletý½čajovej lyžičky
mandle10gramov
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
orechy kešu natural25gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)250gramov
voda400mililitrov

 

Recept

1. 

voda 400 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 200 gramov

Vodu zmiešame s mliekom, nasypeme cukor a zahriatím necháme cukor rozpustiť. Odstavíme z ohňa.

2. 

korenie kardamón mletý ½ čajovej lyžičky

Pridáme kardamón.

3. 

mandle 10 gramov  orechy kešu natural 25 gramov  hrozienka 25 gramov

Mandle, orechy a hrozienka nasekáme.

4. 

Prepustené maslo recept 50 gramov

V panvici rozpustíme maslo a prisypeme mandle, orechy a hrozienka.

5. 

Popražíme.

6. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 250 gramov

Prisypeme krupicu.

7. 

Krupicu premiešavame a ľahko popražíme.

8. 

Pomaly vlievame mlieko, a stále miešame.

9. 

Krupicu rozvárame a mlieko sa vstrebáva,...

10. 

...až získame hustú kašu, ťažšie premiešateľnej konzistencie.

11. 

Kašu naložíme na nerezovú tácku a lyžicou namočenou do vody ju rovnomerne, asi na výšku 1 - 1,5 cm, utlačíme. Necháme asi hodinu stuhnúť a vychladnúť.

12. 

Pokrájame a necháme dochladnúť.

13. 

Podávame priamo na tácke na ktorej sme ju pripravovali. Dezert je možné uložiť do chladničky, avšak pri podávaní by nemal byť studený.

Dobrú chuť!