Tekvicové gnocchi s pestom

Tekvicové gnocchi s pestom

Tento recept nepatrí k jednoduchým a málo pracným, ale pri prvom súste každý pochopí že to jednoducho stojí za ten chuťový zážitok.

recept,fotorecept,tekvica hokkaido,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

múka polohrubá250gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)100gramov
soľ2čajové lyžičky
tekvica hokkaido600gramov
vaječný žĺtok1kus
voda-
zemiaky400gramov

 

Recept

1. Uvaríme tekvicu

tekvica hokkaido 600 gramov

Tekvicovú dužinu na pare uvaríme do mäkka. Uvarenú ju v miske rozmixujeme.

2. 

zemiaky 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky ošúpeme a uvaríme ich do mäkka. Uvarené zemiaky rozmixujeme a pridáme k tekvici. Osolíme.

3. 

múka polohrubá 250 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 100 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Do zemiakovo tekvicovej zmesi pridáme múku, krupicu a žĺtok. Všetko spolu premiešame.

4. 

Z cesta vytvoríme tenšie valčeky, ktoré nakrájame do tvaru nokov.

5. 

voda  soľ 1 čajová lyžička

Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode až kým nevyplávajú na povrch, cca 7 minút.

Dobrú chuť!